MARTHE ZINK ‘Down To The Bone’ 28 februari – 21 maart 2015

MARTHE ZINK ‘Down To The Bone’ 28 februari – 21 maart 2015

Down To The Bone  28 februari – 21 maart 2015

Jonkergouw KunstWerk organiseert bij BMB een tentoonstelling met werk, tekeningen, van de jonge veelbelovende Marthe Zink (Utrecht, 1990).

Marthe Zink Atelier
De aanleiding van mijn werk is vaak een verwerking van een concrete situatie of herinnering uit mijn leven, ik toon dit niet nadrukkelijk, maar ik suggereer. Thema’s zijn vrijheid, identiteit, individualiteit, authenticiteit en oordeelsvorming.
In onze huidige maatschappij wordt het streven naar individualiteit en gezien worden als ideaal beschouwd. De paradox is dat mensen daarin juist niet verschillen van elkaar, maar meer identiek worden.
Ik experimenteer met tegenstellingen. Zo laat ik beeldelementen en technieken die eigenlijk niet samen passen met elkaar contrasteren in een beeld. Academisch tekenen combineer ik bijvoorbeeld met de lijnen van comic figuren of herkenbare alledaagse objecten met abstracte structuren. De oorspronkelijke rol van een beeldelement wil ik opnieuw bevragen en kijken of het ook een andere rol kan vervullen, door middel van de nieuwe context waarin ik het plaats. Naast tekenen houd ik me bezig met het schrijven van poëzie, mijn gedichten zijn vaak gerelateerd aan mijn tekeningen. Ik wil mensen wijzen op hun eigen vrijheid door ze op een andere manier te laten kijken naar beelden en woorden die zij kennen.’ – Marthe Zink

MARTHE ZINK is zaterdag 14 & 21 maart / 14.00 – 17.00 uur aanwezig in de galerie en vertelt dan graag wat over haar werk. Welkom!

 

GROEPSEXPOSITIE 28 februari – 18 april 2015

Werk tentoongesteld van o.a. Jeroen Blokschilderijen/illustratiesJos Jonkergouw sieraden, Dagmar de Kok keramiekMarsha Metselaar keramiek, Carla Rump sculpturen, Yvon Trossèl glas

 

DOWNLOAD DE UITNODIGING

zaterdag 14 & 21 maart 14.00-17.00 uur – Marthe Zink aanwezig in de galerie 

opening zaterdag 28 februari 2015 17.00 – 19.00 uur | introductie door Marthe Zink

open woensdag t/m zaterdag 12.30 – 17.30 uur

MZink_Groepsexpo_voorzijde

Marthe Zink
Marthe Zink ‘Narcissus In Nowadays Society’ mixed media / papier 120 x 80 cm