Happilly Ever After – S.P.A.M. van Griensven

Happilly Ever After – S.P.A.M. van Griensven

9 november t/m 21 december 2013

Jonkergouw KunstWerk | Galerie BMB presenteert het meest recente werk van de Rotterdamse kunstenaar S.P.A.M. van Griensven (1976) in een project | tentoonstelling met de titel: ‘Happilly Ever After’.

schilderijen | tekeningen | objecten | video

Daarnaast zal er een extra expositie in het kabinet zijn met werk van diverse kunstenaars.

Het is de premiere van S.P.A.M. van Griensven tweede korte film die dezelfde titel draagt. Van Griensven werkt met verschillende media welke tezamen een geheel vormen. De levensgrote, hyperrealistische tekeningen dienen als bonus-scenes voor de film. Kleine sculpturen van de personages uit de film worden gepresenteerd als merchandise. Net als bij de ware Hollywood producties ontbreken posters, verzamelkaartjes en sleutel hangers niet.

Het terugkerende thema binnen het werk van Van Griensven is het imperfecte individu. In haar werk dragen de personen vreemdsoortige helmen en maskers. Meerdere fascinaties van de kunstenaar zijn hieruit op te maken. Gebruikte voorbeelden zijn de menselijke behoefte aan bescherming van lichaam en ziel en de maakbaarheid van uiterlijk en overkomen. ‘Met mijn maskers of helmen transformeert het uiterlijk van de drager al snel in een personage of wezen. De mogelijkheden zijn eindeloos vergeleken met het uiterlijk dat je bij geboorte hebt gekregen.’

Van Griensven zet haar eigenzinnige personages en de daarbij passende omlijsting overtuigend en geloofwaardig neer. Zij vindt haar uitdaging in het creëren van een vervreemde droomwereld waarin ook sporen van herkenbaar menselijk gedrag en dagelijkse realiteit te zien zijn.

download uitnodiging

fotografie: Aad Hoogendoorn

 

SPAMvanGriensven_HappillyEverAfter_fotoAadHoogendoorn

SPAMvanGriensven_HEAwinter_fotoAadHoogendoorn

 

SPAMvanGriensven_HEAspring_fotoAadHoogendoorn

 

 

 

SPAMvanGriensven_HEA_animation_puppets

 

SPAMvanGriensven_diorama_I